Snel en verantwoord afvallen

Nieuw jaar, nieuwe voornemens. Afvallen is een stuk motiverender als je in het begin snel wat kilo's verliest. Op de lange duur is dit natuurlijk niet realistisch, maar snel wat kilo's verliezen helpt enorm om gemotiveerd te raken en blijven. Als je snel wilt afvallen kun je natuurlijk aan de afvalshakes gaan, of naar een of ander duur instituut wat je helemaal begeleidt. Je kunt naar een "gezondheidswinkel" om je dure supplementen aan te laten smeren die toch niet werken. Of je verandert je eetpatroon drastisch. Voor geweldige resultaten is een beetje minder eten niet genoeg, daarvoor zul je grote veranderingen moeten doorvoeren. Gelukkig hoeft dat na een beetje aanpassen niet moeilijk te zijn.

Eat to Live is een boek van Dr Joel Fuhrman, een Amerikaanse huisarts die zich zijn hele carriere al bezig houdt met voeding en gezondheid. Zijn dieet helpt mensen te genezen van ernstige ziektes zoals hart-en-vaatziektes, diabetes en auto-immuunziektes. Het is ook een superdieet om snel veel af te vallen. Omdat je heel veel groentes eet zul je niet echt honger hebben, zoals bij andere dieten met weinig calorieen. En omdat je met al die groentes erg veel voedingsstoffen binnenkrijgt is het verantwoord om zo weinig calorieen te eten.

Bekijk hier het filmpje van Dr Fuhrman op de Dr Oz show: Dr Oz Approved 7 day crash diet part 1. Vergeet niet door te klikken naar deel 2 en 3. Vooral deel 3 is inspirerend, met succesverhalen van mensen die dit dieet als levenswijze doen en enorm zijn afgevallen. Dit filmpje gaat over Dr Fuhrman's "crash dieet" van 7 dagen. Een crash dieet is niet altijd het beste idee (en de Dr Oz show heeft niet altijd het beste advies), maar het kan erg motiverend zijn als je veel overgewicht hebt om snel een aantal kilo's te verliezen. Het is natuurlijk wel belangrijk om na die 7 dagen niet weer meteen terug te vallen in je oude gewoontes, maar door te gaan met gezond eten. Als je erg gemotiveerd bent kun je op deze manier snel en gezond afvallen.

Vind de goedkoopste prijs voor het boek Eat to Live op boekvergelijk.nl.