Nieuwe tools in Caloriecalculator labs

Op Caloriecalculator Labs staan uitprobeerversies van nieuwe berekenaars. Deze versies zijn wel getest, maar er kan altijd nog een foutje in zitten. Als ze een poosje door meerdere mensen gebruikt zijn en er geen problemen zijn gevonden zullen ze verhuizen naar het hoofdmenu.

❯ Lees meer


Hoeveel calorieën moet je eten om af te vallen?

Als je wilt afvallen zul je minder calorieën moeten eten dan je verbruikt (zie: Calorieeën verbranden: hoe werkt dat?). Dit is een eenvoudig principe, en in theorie is afvallen ook erg eenvoudig: zorg dat je minder eet dan je nodig hebt op gewicht te blijven, en je valt af. Hoeveel je nodig hebt om op gewicht te blijven hangt af van je huidige lengte en gewicht, en je hoeveelheid lichaamsbeweging. Maar hoeveel kun je nu eten om af te vallen? Ook dat hangt van een aantal dingen af.

❯ Lees meer


Nieuwe versie calorieen per activiteit berekenaar

De calorieën per activiteit berekenaar is verbeterd. De vorige berekenaar ging uit van een heel simpele formule die alleen kijkt naar lichaamsgewicht. De nieuwe versie kijkt ook naar geslacht en lengte, en kan zo wat nauwkeuriger schatten hoeveel calorieën je echt verbruikt.

❯ Lees meer


Nieuw uiterlijk caloriecalculator.nl

Caloriecalculator is vernieuwd! Inmiddels gebruikt ongeveer de helft van de bezoekers een mobiele telefoon om Caloriecalculator te bekijken. De nieuwe site is zo gemaakt dat alle pagina's goed werken op zowel kleine als grote schermen.

❯ Lees meer


Snel en verantwoord afvallen

Snel en verantwoord afvallen met Eat to Live van Dr Fuhrman.

❯ Lees meer


Ontbijten en afvallen

Is niet ontbijten altijd funest als je af wilt vallen? Wat nu als je helemaal geen honger hebt 's ochtends?

❯ Lees meer


Afvallen: zo lukt het wel

Afvallen klinkt zo simpel: gewoon minder eten, meer bewegen! En (in tegenstelling tot wat je tegenwoordig soms in de media leest) zo simpel is het ook! Waarom is het dan toch zo moeilijk? Omdat veranderen pas werkt als je dat ECHT zelf wilt en de juiste ondersteuning hebt om dit te doen.

❯ Lees meer


Hoe bereken je je vetpercentage?

Hoewel gewicht een aardige indicator is voor gezondheid, zegt het niet alles. De belangrijkste indicator voor gezondheidsproblemen die samenhangen met overgewicht is het vetpercentage (en nog specifieker: het percentage buikvet). Omdat spieren meer wegen dan vet kan een gespierd iemand een hoog BMI hebben maar toch gezonder zijn dan iemand met een lager BMI die een hoger vetpercentage heeft.

❯ Lees meer


Emwave hartcoherentie apparaatje

❯ Lees meer


Waarom verbranden mannen meer calorieën dan vrouwen?

Vrouwen die wel eens gesport hebben op een fitnessapparaat dat calorieverbruik meet herkennen vast allemaal de frustratie dat ook al heb je net zo hard gesport als de man naast je, en net zo lang, en ben je net zo moe, de teller zegt dat jij 500 calorieën hebt verbrandt, en de man duizend. Hoe kan dit?

❯ Lees meer


Activiteiten die het meeste calorieën verbranden

Het wordt nu echt lente! Plannen om weer/meer te gaan sporten? Op zoek naar de efficiëntste manier om zo snel mogelijk calorieën te verbranden? Hier is een lijst met de sporten waarmee je per minuut het meeste calorieën verbrandt.

❯ Lees meer


Calorie Restriction: een andere reden om op calorieën te letten

De gezondheidsvoordelen van afvallen voor mensen die veel te zwaar zijn zijn inmiddels wel bekend. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat er ook voordelen zijn aan minder calorieën eten voor mensen die een normaal gewicht hebben. Het gezondheidsvoordeel lijkt niet zozeer te liggen in het lagere lichaamsgewicht, maar in het minder eten op zich.

❯ Lees meer


Meer informatie over de resultaten van de caloriecalculators

Kloppen die cijfers wel? is een van de meest gestelde vragen over de caloriebehoefte calculator en de calorieverbruik per activiteit berekenaar. Het antwoord is dubbel: ja en nee. De berekeningen zijn ontworpen door wetenschappers die er echt wel verstand van hebben, maar ze gaan uit van gemiddelden. De gemiddelde mens bestaat niet en daarom is er nooit exact te zeggen hoeveel calorieëen jij precies verbrandt. De belangrijkste variabelen zijn:

❯ Lees meer


Goedkoop eten en gezond blijven

Gezond eten met weinig geld is niet altijd even eenvoudig. Hoewel fastfood ook duur is, is er niets zo goedkoop, met zoveel calorieën als een zak huismerkchips. Hier zijn een aantal tips om gezonder te eten zonder blut te raken.

❯ Lees meer


Calorieën verbranden: hoe werkt dat?

Op de meeste verpakte voedingsmiddelen staat tegenwoordig hoeveel calorieën een product bevat. In ieder geval per honderd gram, en steeds vaker ook per portie. Er staat ook bij dat een mens gemiddeld 2000 kcal (kilocalorieën) per dag nodig heeft. Maar wat zijn calorieën nu eigenlijk?

❯ Lees meer


Verantwoord afvallen

Diëten zijn in. Atkins, Sonja Bakker, het 40-punten dieet en talloze andere zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Mensen proberen eerst het ene dieet, en dan het andere. Ieder dieet heeft succesverhalen en mensen voor wie het niet werkt. En iedereen die echt wil afvallen komt er vroeg of laat achter dat een wonderdieet niet bestaat: je moet het toch echt zelf doen.

❯ Lees meer